En komplet tjekliste til bryllupsplanlægning fra start til slut
Bryllup

En komplet tjekliste til bryllupsplanlægning fra start til slut

Først skal du tage et øjeblik til at nyde den lykke, du lige har sagt ja til. Det er trods alt en af de mest spændende perioder i dit liv, og du fortjener at nyde hvert eneste sekund af det. Planlægningen af et bryllup er en stor ting, og det vil være ledsaget af så mange glædelige øjeblikke, som du skal dele med din forlovede, din familie og dine nærmeste venner. Men hvis du føler dig overvældet ved tanken om at planlægge din store dag fra start til slut, er det her, vi kommer ind i billedet.

guide skridt for skridt i bryllupsplanlægningsprocessen

Som din nye bedste ven er vi her for at guide dig gennem hvert eneste skridt i bryllupsplanlægningsprocessen. For at hjælpe dig har vi lavet denne enkle (men omfattende!) bryllupstjekliste med en tidslinje. Vi har fået professionelle branchefolk til at dele alt det, du skal vide om, hvordan du får dit drømmebryllup på plads uden problemer.

Nedenfor finder du en detaljeret bryllupstjekliste, som du kan følge gennem hvert enkelt trin af din rejse, fra det øjeblik I bliver forlovet til seks måneder og til dagen efter. Og selv om dette er mærket som en komplet 12-måneders bryllupstjekliste, kan du faktisk bruge denne skabelon uanset hvor lang tid din forlovelse vil vare – men mere om det nedenfor. Det er også vigtigt at vide, at denne bryllupstjekliste kan tilpasses til dig. Hvert pars bryllupsplanlægningsrejse er forskellig, så juster denne vejledning, når den passer til jeres behov.

Planlægning af et bryllup behøver ikke at være stressende – faktisk tror vi meget på, at det kan være helt igennem sjovt. Så når du er klar til at sætte planerne i gang, kan du bruge denne enkle tjeklisteskabelon til bryllup til at markere hver af de ting, du skal gøre på din liste. Vi er her for at gøre bryllupsplanlægning til en leg.

Hvordan begynder jeg at planlægge et bryllup?

Hvis du lige er blevet forlovet og ikke ved, hvor du skal starte, er vi her for at hjælpe dig. Planlægning af et bryllup kan føles som meget i starten, for det er det også! Men det er vigtigt at være organiseret fra starten, så du nemt kan udfylde din tjekliste for bryllupsplanlægning. Før du kaster dig ud i det praktiske, skal du tage dig lidt tid til at nyde din forlovede status. Post de Instagram-billeder, og vis din gnistbrænding til alle, der kommer i din retning – hvornår får du ellers chancen for det?

Når du er klar til at kaste dig ud i planlægningen, kan du forkæle dig selv med en helt ny notesbog til bryllupsplanlægning for at holde dig selv på sporet og motiveret. Vores omfattende pakke af bryllupsplanlægningsværktøjer findes for at forenkle og strømline planlægningsprocessen. På vores websted (og app!) kan du lave din liste og bryllupswebsted, oprette forbindelse til leverandører og bruge tjekliste- og budgetapps til at holde din planlægning på rette spor. Vores værktøjer hjælper dig bogstaveligt talt gennem hvert eneste trin i processen. Og ikke at forglemme, det hele er 100 % gratis. Så hvad venter du på?

12+ måneder fra brylluppet

Fakta: Der findes ikke noget, der hedder den “rigtige” forlovelseslængde. Alle par er forskellige, hvilket betyder, at der ikke er noget pres for at følge en tidslinje, der ikke passer til jeres behov. Mens nogle par ønsker en længere, flerårig forlovelse, foretrækker andre måske at sige ja til hinanden blot få måneder efter forlovelsen. En tidslinje for bryllupsplanlægning er ikke ens, og derfor har vi lavet denne tjekliste, så den passer til jer, uanset hvor meget tid I har til at planlægge. Selv om den er udformet som en 12-måneders bryllupstjekliste, kan du bruge denne guide uanset hvor meget tid du har – bare følg rækkefølgen af opgaverne, så er du klar til at gå.

Generelt tager det de fleste par over et år at planlægge deres bryllup. Faktisk er den gennemsnitlige forlovelsestid 15 måneder. Så når I er 13-15 måneder fra den store dag, skal I bruge denne tid til at undersøge, samle idéer og skabe en vision.

Nu er det tid til at tænke over, hvordan du ønsker, at dit bryllup skal se ud. Hvilke farver taler til dig? Vil du gerne følge et tema? Hvor ønsker I at udveksle løfter? Hvad tror du, at du gerne vil have på? Vi anbefaler at gennemse Real Wedding-gallerier for at samle ideer og inspiration fra andre par ligesom jer, hvilket vil hjælpe jer med at skabe en vision for jeres eget bryllup. Sociale medier kan også være et effektivt redskab til at blive inspireret.

Hvis I ønsker at holde en forlovelsesfest, er det også et godt tidspunkt at gøre det nu. Vi anbefaler jo helt klart, at I slipper løs og fejrer, før I går i gang med at gennemgå jeres bryllupscheckliste. Mens det er almindeligt, at venner eller familie er værter for en soirée til ære for jer, kan I også selv arrangere en. Der er ikke noget, der hedder at fejre din forlovelse for mange gange.

12 måneder fra brylluppet

Du er officielt et år fra den store dag – ja! Nu er det tid til at sætte de store planer i gang. Her dykker vi ned i tidsplanen for bryllupsplanlægning.

Før du kan gå i gang med planlægningsdetaljerne, skal du have en samtale med potentielle bryllupsinteressenter – dvs. alle yderligere personer ud over dig og din kæreste, som vil hjælpe med at finansiere brylluppet. Når I har en generel idé om, hvem der bidrager (og hvor meget), kan I gå videre med at fastsætte et konkret budget og færdiggøre detaljerne.

Fastsæt et bryllupsbudget

Den vigtigste opgave på bryllupstjeklisten, som I skal udføre først, er at fastsætte jeres budget, fordi dette tal vil påvirke alle efterfølgende planlægningsbeslutninger. Hvis du og din kæreste selv skal betale for jeres bryllup, så tænk på et beløb, der er muligt for jer. Eller hvis du gerne vil bede dine forældre om at bidrage, skal du tage den samtale for at fastlægge, hvad de er i stand til at betale.

Når du begynder at lægge dit budget, skal du også tænke på den potentielle størrelse af dit bryllup. Antallet af gæstelister vil påvirke de samlede omkostninger samt det sted, I booker. Det er nu, I skal afgøre, om I ønsker noget lille og intimt eller stort og overdådigt, for det vil have en direkte indvirkning på prisen på jeres bryllup.

tal om jeres prioriteter for bryllupsdagen

Når jeres budget er fastlagt, skal I tale om jeres prioriteter for bryllupsdagen. Hvis I bestemmer, hvad der er vigtigst for jer (og derfor hvor I vil bruge jeres budget), vil det hjælpe jer med at afklare mange af de nedenstående trin. Er det et must at have et fantastisk liveband til jeres reception? Måske vil I afsætte flere midler til underholdning og bruge mindre på sene snacks. Eller hvis en stor, frisk blomsterinstallation står øverst på din ønskeliste, vil du måske vælge enklere bordleje for at udligne budgettet. Det er vigtigt at være på samme side om, hvad I har brug for, hvad I ønsker, og hvor I er villige til at gå på kompromis.

Beslut jer for om i vil bruge en bryllupsplanlægger

Tænk derefter over, om du vil bruge en planlægger eller ej. Af alle de leverandører, der skal deltage i din gruppe af professionelle, er en planlægger den mest involverede fra start til slut. Hvis en planlægger med fuld service passer ind i dit budget, skal du hyre dem så hurtigt som muligt, så de kan guide dig gennem processen. Eller hvis en måned- eller dag-til-dag-koordinator passer bedre til dine behov, er det stadig noget, du vil beslutte, når du er 12 måneder fra din bryllupsdag. “Vent ikke til sidste øjeblik med at søge hjælp”. De fleste koordinatorer er tilgængelige for at hjælpe dig i ugerne op til brylluppet.”

bryllupscheckliste

Betragt dette som en af vores yndlingsopgaver på vores detaljerede bryllupscheckliste. Når I vælger et tema eller en stil, kan I være kreative og tænke på, hvordan jeres personligheder kan skinne igennem jeres bryllup. Tag vores stil & visions-quiz for at indsnævre et look, der passer til jer. (I får også masser af personlig inspiration og planlægningstips til sidst).

Mulighederne for din bryllupsstil er virkelig uendelige. Uanset om du drømmer om en lunefuld cottagecore garden soirée, en glam-fest i høj klasse på et moderne loft eller en rustik rustik staldfest, er dette din chance for at gøre din store dag til en afspejling af de farver, temaer og stilarter, du elsker mest.

Begynd at booke leverandører

…som er det næste punkt på din tjekliste for bryllupsplanlægning. Der er ikke nogen bestemt rækkefølge for, i hvilken du skal booke dine leverandører, men stedet kommer typisk først. Du skal bruge stedet for at booke alle andre professionelle. Det kan være nyttigt at øremærke prioriterede leverandører i løbet af denne tid – det er professionelle, hvis tjenester skal bekræftes før andre (tænk: fotograf, videograf, caterer, hvis det er nødvendigt, og blomsterhandler).

Med flere par, der gifter sig og holder jubilæumsfester, bliver leverandørernes tidsplaner hurtigt fyldt op langt ind i 2023 og 2024. For at kunne vælge de professionelle, du virkelig ønsker, er det en fordel at begynde at sikre dem så hurtigt som muligt. Ikke alene kan du læse anmeldelser fra rigtige par, men vi gør det også nemt at kontakte og arrangere samtaler, så du kan ansætte de eksperter, der passer bedst til din bryllupsvision.

Vælg jeres lokale til bryllup

Nu er det tid til at tænke over, hvem du vil have med i din bryllupsfest. Selvom du ikke behøver at sende forslagspakkerne ud endnu, så få en generel idé om, hvem du gerne vil bede om at blive din brudepige eller forlover samt dine brudepiger og brudgommens mænd. Det kan tage noget tid at sammensætte din opstilling, så begynd at tænke på det tidligt, før du skal shoppe efter bryllupsfesttøj senere i din bryllupsplanlægningskalender. Når du ved, hvem du gerne vil spørge, skal du begynde at planlægge bryllupsfestforslagene så hurtigt som muligt.

Forlovelsesfotografering

Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du overveje at bestille et forlovelsesfotograferingssession. Vi anbefaler, at I arbejder sammen med jeres bryllupsfotograf, hvis I har sikret jer en, da det er en god måde at lære dem at kende før den store dag og etablere en forbindelse. (Jo mere trygge I er ved jeres fotograf, jo mere trygge vil I føle jer foran kameraet – hvilket vil resultere i fantastiske billeder). I vil være så taknemmelige for at have billeder, der dokumenterer denne særlige tid i jeres liv. Desuden kan du bruge dine yndlingsbilleder på dit bryllupswebsted og dine invitationer – hvordan er det at være multitasking?

bryllupssmykker

Glem ikke dine bryllupssmykker! Dette er en af de mest spændende opgaver på din bryllupsplanlægningscheckliste. Omkring seks måneder fra datoen skal du begynde at købe dine bryllupsringe. Det er almindeligt at købe hos den samme forhandler eller juveler, som har designet din forlovelsesring, især hvis du ønsker en vielsesring, der svarer til designet – men valget er i sidste ende dit eget. Det vigtigste er, at du giver dig selv god tid til at prøve forskellige stilarter for at finde den perfekte pasform.

Hår og makeup team

Selv om du helt sikkert kan lave dit bryllupshår og makeup selv, foretrækker du måske at overlade det til de professionelle. Når du er seks måneder fra bryllupsdatoen, bør dit glamourhold være bekræftet – du vil gerne booke din prøve et par måneder fra nu af for at beslutte dig for et look.

Få styr på jeres menu

Dette er en af vores yndlingsopgaver på bryllupstjeklisten at udføre. Mad er nøglen til en god fest, og nu er det tid til at lægge sidste hånd på, hvad du vil servere på den store dag. “Diskussionen om stilen på maden og madservice kan begynde tidligt, men normalt arbejder kunderne ikke med deres caterer før omkring seks måneder før deres bryllup”. “I løbet af den tidsramme kan du tilpasse din menu og brainstorme ud af boksen-ideer.” Nu er også en god mulighed for at arrangere en bryllupskageprøvning.

Er du interesseret i at afprøve en tandblegning eller en ny hudplejerutine? Det er nu, du skal begynde at vedligeholde din skønhed før brylluppet. Husk på, at dette trin på bryllupstjeklisten er helt valgfrit – men hvis du ønsker at afprøve nye behandlinger, er det vigtigt at begynde nu, så din hud og krop har tid til at tilpasse sig. Dette vil give dig mulighed for at eksperimentere og finde ud af, hvad der virker bedst for dig. (Læs: Du ønsker ikke at prøve en helt ny ansigtsbehandling et par uger før datoen, hvis den ikke virker, eller du ikke er tilfreds med resultatet).

Lav en musik playliste

De fleste bryllups-DJ’s og bands vil bede dig om en liste over de sange, du skal spille, og en liste over de sange, du ikke må spille. Sæt dig sammen med din kæreste og tal om de sange, du har brug for at høre på din bryllupsdag. Dette er også et godt tidspunkt til at lægge sidste hånd på de vigtigste musikalske øjeblikke, som f.eks. jeres processions- og afskedssang, jeres første dansemelodi, forældrenes dansehits og jeres bryllupsafslutningssang. Sørg for at dele disse musikønsker i god tid, så jeres professionelle har masser af tid til at planlægge.

Du kan personliggøre stort set alt til dit bryllup

Du kan personliggøre stort set alt til dit bryllup, f.eks. løftebøger, barmenuer, skilte, kopper, tandstikkere, servietter og endda mademballage. (Er der nogen, der har tilpasset pommes fritesholdere?) Men da brugerdefinerede detaljer tager tid, skal du bruge et par måneder til at designe detaljerne og få dem leveret til dig. “Nogle gange venter par med at tilføje disse ekstra detaljer til sidste øjeblik, og det betyder desværre ofte, at vi ikke kan skabe deres nøjagtige vision eller overhovedet på grund af tidsbegrænsninger”, hvis firma producerer brugerdefineret bryllupsbolsjer og glitterbomber til bryllupper. “Når det gælder planlægning af personlige detaljer, siger jeg altid, at jo tidligere jo bedre, men ikke senere end fire til tre måneder før den store dag.”

Send bryllupsinvitationer

De formelle bryllupsinvitationer sendes typisk med posten to til tre måneder før bryllupsdatoen. (Bemærk: Hvis du er vært for et destinationsbryllup, skal de sendes endnu tidligere: fire til seks måneder før brylluppet er ideelt.) For at sikre, at dit brevpapir ender i gæsternes hænder i god tid, anbefaler vi, at du sender dem nu for at tage højde for eventuelle forsinkelser i postleveringen.

Planlæg et afsluttende møde med din planlægger eller koordinator for dagen i morgen
Nu er et godt tidspunkt at kontakte din planlægger eller dag-til-dag-koordinator for at gennemgå din bryllupsdagsplan og foretage eventuelle justeringer i sidste øjeblik. Sørg for, at I er på samme side om, hvad der skal ske i løbet af de næste to uger.

Giv din bryllupsfotograf en liste over billeder

Vi anbefaler altid, at I har en liste over billeder, som I helt sikkert ønsker at tage på bryllupsdagen. Det vil ikke kun gøre vores fotoshoot-session glat og effektiv, men det vil også sikre, at I får de “must-have”-billeder, som I har gemt på Instagram og Pinterest. Aflever en skudliste, så din fotograf har masser af tid til at forberede sig.

Dagen for brylluppet

Det er tid til at fejre det – du har endelig klaret det! Efter så mange måneders planlægning er jeres bryllupsdag endelig kommet. Slap af og nyd hvert eneste minut af din særlige dag. “Når du når frem til bryllupsdagen, skal du have det sjovt og tage det hele ind”. “I har brugt måneder på at planlægge og forberede jer, så lad jeres leverandørteam tage sig af alting for jer den dag. De er professionelle og ved, hvad de laver!”

Efter brylluppet

Tillykke… du er gift! Giv dig selv et klap på skulderen. Efter mange lange måneders planlægning har dit hårde arbejde givet pote. Men tro det eller ej, der er et par ting på din liste over ting, du skal gøre efter brylluppet.

Læs mere:

Kommentarer lukket til En komplet tjekliste til bryllupsplanlægning fra start til slut