Sølvbryllup
Bryllup

Sølvbryllup

Når man skal fejre et sølvbryllup er der en masse forskellige traditioner og regler, som følger med til sølvbrylluppet. Men hvornår skal man fejre sølvbryllup og hvilke ting skal man have med på selve dagen.

Et sølvbryllup opstår, når man har været gift i 25 år. Det er dansk tradition ved et sølvbryllup, at man sætter en æresport op foran ens hjem på selve dagen. Som regel er det venner eller familie, som opsætter denne æresport på dagen for sølvbrylluppet.

Læs mere om bryllupper her

Denne æresport består som regel af højkvalitetstræ, som man har dekoreret med flotte blomster, lys og eventuelt nogle personlige ejendele, som ægteparret, der har sølvbryllup kan nikke genkendende til.
Der er mange forskellige muligheder for at fejre et sølvbryllup. Man må sige, at når man har været gift i 25 år, så fortjener det en klapsalve eller en anden form for fejring. Derfor plejer et sølvbryllup også at være meget populært, da det er en sjælden bedrift nu om dage.

Denne æresport bliver som regel sat op natten til dagen for sølvbrylluppet, hvor venner og familie så vækker det sovende ægtepar med sang og lykønskninger. Det er ikke tradition, at man medbringer gaver til morgenarrangementet, da man i de fleste tilfælde bliver inviteret af ægteparrets venner og familie. Derfor kommer man kun til morgenarrangementet i et par timer og derefter tager man hjem igen eller ud at spise, for derefter at komme tilbage til det egentlige arrangement om eftermiddagen.

Sølvbryllup – Hjælp til æresport

I mange boligforeninger har man faktisk en skabelon til en æresport stående klar til sølvbryllupper. Denne æresport skal så bare dekoreres og så passer den ellers direkte ind til dørene i det hele.
Benyt tiden inden sølvbrylluppet til at kigge dig omkring og benytte de artikler og links som vi har fundet frem til dig.

Kommentarer lukket til Sølvbryllup